Mini Itália gasztró piknik

Olaszország nem egy hely, hanem egy életérzés. Most belekóstolunk, capisci?

 

Sem olasz nyelvvizsga, sem olasz mamma nem kell hozzá, hogy az ember egy B-kategóriás maffia-film szókészletét összerakja magának. A dolce vitáról mindenki tudja, milyen ízvilágú mindennapokat rejt, de vajon a legendás olasz termékek hozzávalóit is ilyen egyszerű kitalálni? A Mini Itália Gasztró Pikniken mindenkit ér majd néhány meglepetés.

Mivel színezik zöldre a tésztát és mitől lesz burgundi a sajt kérge? Milyen húsból készül a lombardiai bresaola és milyen gyümölcsöket rejthet egy eredetvédett Grana Padano? A gasztró sztorik mellett kóstolunk csokoládét, olasz vízikutyákat meghazudtoló módon keressük a szarvasgombát a prémium minőségű delikátesszenben, és még az is kiderül, mikor édes az ecet? Már most eláruljuk: nem csak akkor, ha ingyen van…

Érkezéskor egy előre berendezett piknik set-up vár Titeket!

Helyszín javaslat: Városliget, Filozófusok kertje, – de egyéb helyszíneken ahol a rendezvény van megvalósíthatók, akár beltéren is.

  • Érkezés
  • Welcome – pezsgő és falatkák, fotózkodás, beszélgetés
  • Megnyitás
  • Gasztro kvízjáték kóstolóval (Borkóstoló, sajt, szalámik és csokoládé)
  • Program vége / kötetlen beszélgetés

...És ha ez még nem elég: Pizza workshop!

Olaszország nem egy hely, hanem egy életérzés. Most belekóstolunk, capisci?

Pizza készítő workshopunkon 3 pizza chef segítségével, megtanítjuk a tészta készítéstől, a formázáson át, a sütésig az igazi nápolyi pizza készítését. 

A programon egy speciális sütőt használunk, amivel egy 32-es nápolyi pizzát 60 másodperc alatt tudunk elkészíteni. Minden alapanyagot chefünk Matteo készít és felügyel, a friss olasz paradicsomból készített szósztól kezdve, a pizza tészta keltetésen át, a kemencében való sütésig. 
 
Ajánljuk a programot önálló aktivitásként, vagy nagyobb rendezvényekre snack ételként is. 

További csapatépítők

Scroll to Top