Olaszország nem egy hely, hanem egy életérzés. Most belekóstolunk, capisci?
Sem olasz nyelvvizsga, sem olasz mamma nem kell hozzá, hogy az ember egy B-kategóriás maffia-film szókészletét összerakja magának. A dolce vitáról mindenki tudja, milyen ízvilágú mindennapokat rejt, de vajon a legendás olasz termékek hozzávalóit is ilyen egyszerű kitalálni? A Mini Itália Gasztró Pikniken mindenkit ér majd néhány meglepetés.
Mivel színezik zöldre a tésztát és mitől lesz burgundi a sajt kérge? Milyen húsból készül a lombardiai bresaola és milyen gyümölcsöket rejthet egy eredetvédett Grana Padano? A gasztró sztorik mellett kóstolunk csokoládét, olasz vízikutyákat meghazudtoló módon keressük a szarvasgombát a prémium minőségű delikátesszenben, és még az is kiderül, mikor édes az ecet? Már most eláruljuk: nem csak akkor, ha ingyen van…
Érkezéskor egy előre berendezett piknik set-up vár Titeket!
Helyszín javaslat: Városliget, Filozófusok kertje, – de egyéb helyszíneken ahol a rendezvény van megvalósíthatók, akár beltéren is.
- Érkezés
- Welcome – pezsgő és falatkák, fotózkodás, beszélgetés
- Megnyitás
- Gasztro kvízjáték kóstolóval (Borkóstoló, sajt, szalámik és csokoládé)
- Program vége / kötetlen beszélgetés
...És ha ez még nem elég: Pizza workshop!
Olaszország nem egy hely, hanem egy életérzés. Most belekóstolunk, capisci?
Pizza készítő workshopunkon 3 pizza chef segítségével, megtanítjuk a tészta készítéstől, a formázáson át, a sütésig az igazi nápolyi pizza készítését.